autodesk autocad electrical 2021 infinite skills - learning autodesk autocad 2014 autodesk autocad civil 3d 2017 autodesk infrastructure design suite ultimate 2016 autodesk autocad raster design 2015 Titel: Nyheden
Adresse: http://jazzspecial.dk/index.php?id=20


Nyheder

20.12.2022

Aarhus Jazz Talent 2022:

Viktoria Holde Søndergaard

I år går Aarhus Jazz Talent Pris til en ung vibrafonist. Viktoria Holde Søndergaard forelskede sig som ganske ung i et instrument, hun aldrig havde set før og insisterede på at erstatte sit klaver på værelset med en vibrafon.
Nu har hun modtaget Aarhus Jazz Talent pris 2022 på spillestedet Radar den 18. februar, hvor hun også spillede en koncert med sit band Baryl.
Viktoria Holde Søndergaard har slået sit navn fast som en alsidig vibrafonist, som allerede har spillet med både garvede og unge musikere og vist sig som en kompetent komponist og instrumentalist i mange forskellige sammenhænge. For eksempel har hun spillet med Marilyn Mazur, Jakob Buchanan og Cesar Joaniquet.
Vibrafonen har metaltaster og rør, der forstærker lyden. Men den har også en lille kontakt, der tænder for små roterende skiver i alle rørene under metaltasterne, så lyden vibrerer i forskellige hastigheder. Instrumentet har således en særlig karakter, der sammen med den rene metalklang er blevet udgangspunkt for Viktoria Holde Søndergaards musikalske univers.
I orkestret Baryl er det Viktoria, som komponerer musikken, og vibrafonen står central i lydbilledet. Musikken udfordrer og leger med lytterens forventninger til jazzmusik med venlige melodier, enkle og skæve rytmer, hverdagens pulserende liv, et øjebliks ro og eftertænksomhed – sprudlende og uforudsigelig musik.

Juryens motiverer blandt andet således:
—Viktoria er et forbillede og en positiv rollemodel for andre unge musikere, idet hun viser vejen gennem sin modne og stærke musikalitet.
—Hun mestrer sit sjældne og fascinerende instrument vibrafonen på en måde, hvor begreber som alder og talent bliver helt underordnede, fordi hendes måde at kommunikere i musikken på er universel og tidløs. Viktoria er ganske enkelt ovenpå, indfølende og frygtløs, når hun spiller.
—Hendes grundlæggende forståelse for den gode melodi kombineret med en fintfølende klang og en råstærk rytmik kommer til udtryk, både når det foregår i stramme kompositioner og i helt frie kollektive improvisationer og i overgangen mellem det frie og det stramt planlagte.


Victoria Holde Søndergaard fotograferet af Marie Nyeng.
Viktoria afsluttede sin bachelor-uddannelse i Rytmisk Musik og Bevægelse i 2021. Hun har foruden udgivelserne med Baryl også udgivet musik med orkestrene Odd Pocket, I Think You're Awesome og Little Winther.
Prisen er uddelt af Aarhus Jazz Festival og indbefatter en pengepræmie på 10.000 kroner sponsoreret af Aarhuus Stiftstidendes Fond.
Årets jury består af:

Mads Kjær Jensen (formand for Aarhus Jazz Festivals bestyrelse).
Niels Overgaard (redaktør af jazzbloggen JazzNyt).
Camilla Dayyani (musiker og arrangør).
Andreo Michaelo Mielczarek (skribent og musikanmelder).
Martin Aagaard (booker på spillestedet Radar og medlem af Aarhus Jazz Festivals bestyrelse).

Tidligere modtagere af Aarhus Jazz Talent Pris:
2021: Malthe Jepsen
2020: Erlings Jazz- og Ølbar
2019: Simon Eskildsen
2018: Karmen Rõivassepp

 

 

© 2012 JAZZ Special