Nyheder

08.10.2020

Emil Savery Trio

vinder Jazzkonkurrencen 2020

Det skulle have været en finale-koncert 3. november på Dexter i Odense, men det andet orkester har efter flere udsættelser af koncerten valgt at trække sig. Så det bliver en vinderkoncert, hvor de 10.000 kroner bliver overrakt.

—Det er en lidt antiklimatisk måde at vinde på, men jeg er virkelig glad, for nu har vi råd til at lave en plade. Det var målet, udtaler Emil Savery.


Jazzkonkurrencens indledende runde blev afholdt i Aalborg i februar, hvor fire udvalgte orkestre spillede om en plads videre i konkurrencen. Fire blev til tre i Aalborg, og tre blev til to i konkurrencens anden runde i Kolding. Siden blev finalen udskudt flere gange. Senest skulle finalen have været afholdt i Jazzhus Montmartre, men måtte aflyses da Montmartre lukkede midlertidigt. 

Konkurrencen er JazzDanmarks tilbagevendende begivenhed mellem unge, danske, spirende jazzmusikere. Musikere op til 30 år har her mulighed for at udvikle sig ved at spille på forskellige scener i hele landet, få professionel rådgivning, indspille deres musik og blive eksponeret på P8 Jazz.

Årets deltagende musikere blev i Aalborg vurderet af Thomas Albæk Jakobsen, Karmen Roivassepp og Jens Fisker – og i Kolding af Karsten Bech, Maria Dybbroe og Robert Rizzi.