Nyheder

11.02.2020

Simon Eskildsen

Aarhus Jazztalent 2019

"...en gudsbenådet musiker, illustrator og animator – en alsidig begavelse inden for musik og billeder. Han ved meget og kan meget."

Således lød det i juryens motivation, da pianisten (med så meget mere) Simon Eskildsen fik Aarhus Jazz Talent Pris 2019 på 10.000 kroner sponseret af Aarhus Stifttidendes Fond. Eskildsen har flere udgivelser bag sig og har bidraget til den aarhusianske jazzscene igennem en årrække.

Den officielle prisoverrækkelse fandt sted ved en koncert på ATLAS mandag 10. februar 2020 kl. 20, hvor Simon Eskildsen Trio spillede garneret med visuelle elementer. Trioen består af Simon Eskildsen (p / visuals), Thomas Sejthen (b) og Daniel Sommer (d). Foto: Hrein Gudlaugsson

I dag er han bosiddende i København, men hans virke er stadig forbundet med Aarhus og så forskellige grupper som Simon Eskildsen Trio, AddisAbabaBand, Morten Haugshøj Group, Karmen Rõivassepp Quartet, OrgelDuo og Karsten Aaholm Déjà Vu. Simon Eskildsen har også visuelt været med til at forme musikmiljøet i Aarhus. Han har leveret illustrationer til pladeudgivelser og plakater og skabt musikvideoer for en række af Aarhus' kunstnere og spillesteder. Desuden har han spillet en vigtig rolle ved HeadQuarters programlægning under Aarhus Jazz Festival.