Nyheder

04.12.2019

Simon Eskildsen

Aarhus jazztalent 2019

Jazzen blomstrer i Østjylland. Mange unge jazzmusikere, og kultur-entreprenører arbejder med spændende og nyskabende projekter. Det er beggrunden for at Aarhus Jazz Festival i 2018 indstiftede en ”Aarhus Jazz Talent” pris, der giver modtageren en økonomisk håndsrækning og skaber mere opmærksomhed både nationalt og internationalt. Årets præmie består af 10.000 kroner samt en koncert på spillestedet ATLAS.

Fem jurymedlemmer havde 13 kandidater at vælge imellem, og Simon Eskildsen bliver den anden modtager af Aarhus Jazz Talent. Prisen gives til en person (eller et initiativ), som har gjort sig ekstraordinært bemærket og har udvist et særligt talent i sit virke for jazzmusikken i Aarhus. Juryens motivation lyder:

"Simon Eskildsen modtager prisen for at være en gudsbenådet musiker, illustrator og animator – en alsidig begavelse inden for musik og billeder. Han ved meget og kan meget.

Simon er en af de fremmeste, yngre pianister i Danmark med flere anmelderroste udgivelser bag sig og har bidraget til den aarhusianske jazzscene igennem adskillige år.

Selv om han i dag er bosiddende i København, er hans virke stadig i høj grad forbundet med Aarhus. Simon er medlem af Aarhusgrupperne Simon Eskildsen Trio, AddisAbabaBand, Morten Haugshøj Group, Karmen Rõivassepp Quartet, OrgelDuo, Karsten Aaholm Déjà Vu med flere, hvor han meget overbevisende bidrager til de respektive udtryk i forskellige stilistiske retninger.

Simon har i høj grad formet det visuelle billede af musikmiljøet i Aarhus ved at have leveret illustrationer til mangfoldige pladecovers og plakater og skabt musikvideoer for en række af byens kunstnere og spillesteder. Han har også i flere år spillet en vigtig rolle ved HeadQuarters programlægning under Aarhus Jazz Festival.

Simon Eskildsen er aarhusjazz i lyd og billede og fortjener på den baggrund til fulde prisen som Aarhus Jazz Talent 2019."

Den officielle prisoverrækkelse finder sted ved en koncert på ATLAS mandag 10. februar 2020 kl. 20. Her vil Simon Eskildsen Trio spille tilføjet visuelle elementer: Simon Eskildsen (p & visuals), Thomas Sejthen (b) og Daniel Sommer (d).

Eskildsen har tegnet og spillet klaver siden han var barn. Han har studeret klaver på Det Jyske Musikkonservatorium og udgav i 2017 INTRODUCING THE SIMON ESKILDSEN TRIO med Thomas Sejthen (b) Daniel Sommer (d). Simons kompositioner er swingende jazz tæt på traditionen og med plads til de tre musikere.

Blandt de øvrige udgivelser Simon Eskildsen medvirker i kan nævnes ORGELDUO med tegneserien HR & FRU ORGELDUO TRAVELS THE WORLD samt LP II med AddisAbbaBand.

Præmien på 10.000 kroner er sponseret af Aarhuus Stiftstidendes Fond. Derudover modtager prisvinderen en statuette udført af keramikeren Marianne Røgild.

Juryen består af: Mads Kjær Jensen (fm. Aarhus Jazz Festivals bestyrelse, Niels Overgaard (jazzbloggen JazzNyt), Daniel Sommer (musiker og organisator), Andreo Michaelo Mielczarek (skribent og musikanmelder) og Gorm Askjær (Aarhus Jazz Festivals sekretariat & musiker).