Nyheder

13.07.2019

Årets Erik Moseholm Pris

gik til den 29-årige pianist Calle Brickman

Foreningen Rytmisk Musikkonservatoriums Venner uddelte en pris ved en koncert i Jazzhus Montmartre 28. maj. Prisen på 10.000 kroner gik til den 29-årige jazzpianist Calle Brickman, som kvitterede ved at spille med sin trio, der omfatter Niklas Fernqvist (b) og Snorre Kirk (d).

Svenskfødte Calle Brickman er bosiddende i Danmark. Hans stil bygger på pianojazz-traditionen fra folk som Oscar Peterson, Bill Evans og Keith Jarrett. Desuden omfatter hans musik også svensk folkemusik og klassisk musik.

Rytmisk Musikkonservatoriums Venner har eksisteret i et kvart århundrede og har som formål at støtte unge jazzmusikere under uddannelse i Danmark og bidrage til udvikling af det unge jazzmiljø. Det sker blandt andet ved årlige uddelinger af legater. Over de seneste fem år er der tilsammen uddelt 100.000 kroner.

Det var daværende rektor på Rytmisk Musikkonservatorium Erik Moseholm, som fik ideen til at stifte foreningen. Gennem årene har en række unge musikere under uddannelse fået et legat, og har siden gjort sig gældende på den danske jazzscene. Det gælder eksempelvis Kresten Osgood, Bjarke Falgren, Heine Hansen, Magnus Hjorth, Yasser Pino, Niclas Bardeleben, Zier Romme, Felix Moseholm og Jakob Artved.

Foreningen har i dag omkring 75 medlemmer. Medlemskontingentet går til at støtte den unge jazz.